Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre preţul ouălor: S-a potolit. În unele magazine, lucrurile s-au îmbunătăţit

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre preţul...

Autor: Anca Olteanu

22.11.2017, 13:29 124

"Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preţ. Era cât pe aici să rupă şi tavanul în unele magazine. Noi nu putem sta indiferenţi, nu putem sta stană de piatră în faţa unei asemenea situaţii. Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătăţit din punctul de vedere al preţurilor", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii.

Petre Daea a mai precizat că a analizat motivele care au dus la scumpirea ouălor, spunând că nu este normal ca un ou cumpărat cu 50 de bani de la fermă să ajungă pe raftul magazinelor la un preţ dublu.

"Ne-am dus în ferme, am discutat cu reprezentanţii fermierilor şi am analizat elementele de cost de producţie (furaj, medicamente, manopera, energie), iar costul e de 36 de bani. De la costul de producţie, oul pleacă apoi ambalat. Furnizorul îl aduce în magazin la preţul de 52 de bani. De aici şi până la un leu am căutat explicaţii. Pe unele le-am găsit, pe altele nu. Negăsind explicaţiile, am solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei", a completat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la creşterea preţurilor la mai multe produse, după ce, din discuţiile cu producătorii, a înţeles că nu a intervenit nicio majorare, dar cu toate acestea ouăle şi carnea sunt mai scumpe la raft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO