Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Programul de sprijin pentru carnea de porc se află în faza de promulgare”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Programul de...

Autor: Roana Rotaru

23.05.2017, 15:38 256

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că programul de sprijin pentru carnea de porc, prin care crescătorii de porci vor primi un ajutor de stat de 10.000 de euro pentru minimum 600 de porci livraţi către abatoare, a trecut de votul parlamentarilor şi se află în faza de promulgare, urmând ca acest program să fie implementat „cât de curând”.

„Acest program se află în faza de promulgare. Am transmis notificare la Bruxelles, am transmis o scrisoare comisarului european pentru agricultură Phil Hogan pentru a explica de ce este necesar acest program. (...) Importăm foarte multă carne de porc, în jur de 50% din consumul intern şi exportăm porumb cu eforturi extraordinare şi la preţuri mici”, a spus Petre Daea prezent la conferinţa anuală a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

Ministrul Agriculturii speră ca prin încurajarea crescătorilor de porci să ajute şi producătorii din sectorul vegetal, porumbul fiind sursa principală de hrană a porcului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO