Retail&Agrobusiness

Ministrul agriculturii vrea să umple canalele de irigaţii cu apă, fermierii îi răspund că e un cost prea mare, inutil

Ministrul agriculturii vrea să umple canalele de...

Autor: Roana Rotaru

04.07.2016, 00:06 501

„Trebuie refăcut sistemul.“

Ministrul agriculturii Achim Irimescu vrea să acorde fermierilor subvenţii pentru electricitate şi să umple canalele de irigaţii cu apă, două măsuri de combatere a secetei, menite să repună în funcţiune sistemul de irigaţii.

Aceste măsuri, neluate încă, dar anunţate de ministru, vin în contextul în care România avea alocat pentru acest an 145 milioane de euro pentru irigaţii, bani care au rămas neutilizaţi şi care fac parte dintr-un proiect mai amplu de refacere a întregului sistem de irigaţii până în 2020.

„Preferăm să plătim în avans fermierilor pentru irigaţii decât să le plătim despăgubiri pentru pierderile suferite din cauza secetei. Printre măsurile pe care le avem la îndemână ar fi umplerea canalelor cu apă şi achitarea de subvenţii pentru electricitate. Calculele preliminare indică circa 30 mil. lei pe care trebuie să-i asigurăm, pe care nu-i avem în buget în acest moment“, a declarat Achim Irimescu într-o con­ferinţă de presă organizată săp­tămâna trecută la sediul Mi­nis­terului Agri­culturii şi Dezvoltării Rurale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO