Retail&Agrobusiness

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine şi alte alimente

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: Familiile din...

Autor: Andreea Tobias

12.03.2022, 10:32 397

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine şi alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea: „nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată şi să golim rafturile magazinelor”.

România are suficient de mult grâu în depozite pentru a susţine consumul intern în următoarea perioadă, scrie Firea pe Facebook.

„Din fericire, nu suntem în situaţia vecinilor noştri din Ungaria, Bulgaria şi Serbia care au fost nevoiţi, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu faţă de cât consumă. Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la graniţa României, completând rezervele de stat. Depozitele sunt pline şi românii nu trebuie să se îngrijoreze”, adaugă ministrul Familiei.

Conform Gabrielei Firea, Guvernul va găsi soluţii şi pentru limitarea efectelor crizei de pe piaţa energiei: „Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit. Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată şi să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populaţie, dar şi pentru companii, vor aduce o perioadă de linişte. Dacă facturile la gaze şi energie vor fi uşor de suportat, toate preţurile vor scădea”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO