Retail&Agrobusiness

Mitiska Reim are 400 mil. euro pentru investiţii în parcuri de retail

Mitiska Reim are 400 mil. euro pentru investiţii în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.07.2016, 14:29 852

Investitorul în parcuri de retail Mitiska Reim a încheiat a doua tranzacţie cu First Retail International 2 Fund (FRI 2), în valoare de 190 de milioane de euro, ajungând astfel la un total de 400 de milioane de euro bani pentru investiţii. O a treia etapă de majorare a fondurilor va avea loc în luna septembrie a acestui an.

FRI 2 este un fond care investeşte exclusiv în proprietăţile de retail din Europa, atât unităţi de sine stătătoare, cât şi parcuri de retail integrate. Fondul a dat peste 105 milioane de euro pentru achiziţii în România, Polonia şi Cehia.

Primul fond de investiţii al Mitiska Reim, FRI 1, a fost lansat în 2013 şi a construit un portofoliu de 19 parcuri de retail în Belgia, Franţa, România, Polonia, Cehia şi Serbia.

“În România şi în Europa de Est, parcurile de retail sunt unele dintre elementele cele mai importante şi cu cea mai mare viteză de dezvoltare din real-estate. Noi am atras chiriaşi de calitate, precum C&A, Deichmann, Jysk, Kik şi Pepco”, spune Axel Despriet, CEO al Mitiska Reim.

Compania belgiană Mitiska Reim realizează parteneriate cu investitori locali în ţările partenere, în România lucrând cu Alpha Property Development, din portofoliul căreia fac parte 20 de parcuri de retail în toată ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO