Retail&Agrobusiness

Modelul de business în industria alimentară: „Doar sistemul integrat de producţie îţi permite să supravieţuieşti“

Sistemul integrat de producţie permite un mai bun control al calităţii produselor

Sistemul integrat de producţie permite un mai bun control al calităţii produselor

Autor: Roana Rotaru

18.04.2016, 00:08 717

Jucătorii din agrobusiness cei mai feriţi de fluctuaţiile nefavorabile din piaţa sunt companiile care au un sistem integrat de producţie, care le permite să controleze costurile, serviciile şi produsele care sunt necesare pentru a livra produsul finit către consumator.

Fabricarea propriilor furaje, producerea materiei prime în fermele companiei, pro­ce­­sa­­rea lor în fabrica pro­prie, depo­zitarea, trans­por­tul şi propria reţea de magazine sunt câteva com­po­nente care îi asigură pro­ducă­­to­rului un avantaj economic faţă de com­­petitorii care depind de alte companii. 

„Practic ai tot într-o mână, ai control, şi indiferent de fluctuaţiile de pe piaţă tu poţi să te muţi de la o verigă la alta cu profitabilitatea astfel încât îţi poţi permite să nu fii pe minus. Poţi să îţi permiţi să faci singur promoţiile pe care le vrei, deci controlezi întreg lanţul. Acest lucru îţi dă şansa să nu depinzi de supermarket, de logistică, de fabricant“, a spus Radu Timiş, acţionar al grupului Cris Tim, unul dintre cei mai mari jucători din industria mezelurilor, dar şi din industria alimentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO