Retail&Agrobusiness

​Mondelez România are un nou director general. Alexandra Riştariu, care a condus businessul din România din 2019, numită marketing director pe 12 pieţe

​Mondelez România are un nou director general....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.01.2023, 09:14 842

Mateja Podgornik preia funcţia de managing director România şi Slovenia în cadrul Mondelez International, începând cu ianuarie 2023. Alexandra Rîştariu, care deţinea anterior funcţia de managing director România, va fi marketing director of bakery and meals pentru întreaga regiune South Central Europe (SCE), care include 12 pieţe: România, Bulgaria, Grecia, ţările din Estul Adriaticii şi Cipru.

Mateja Podgornik a deţinut anterior funcţia de category planning & activation lead SCE, după o perioadă în care a gestionat activităţi de achiziţie şi integrare a companiei Chipita, din funcţia de Senior Manager M&A Project, Commercial Planning. Mateja are o experienţă extinsă şi variată în Mondelēz, fiind în companie de 14 ani. 

„Împreună cu echipele din România şi Slovenia, două pieţe importante în regiune, vom continua planurile pe termen lung ale companiei, care pleacă de la viziunea globală Mondelēz International de deveni liderul pieţei globale de snacking”, a declarat Mateja Podgornik, managing director Mondelez România şi Slovenia.

Alexandra Rîştariu va gestiona activităţile de marketing pentru 11 branduri globale şi locale din regiune. Alexandra va contribui la dezvoltarea brandurilor în regiune cu viziunea sa strategică, îmbogăţită de experienţa variată din domeniile finance, sales şi general management, din cei 14 ani de când s-a alăturat companiei Mondelez. 

De asemenea, începând cu ianuarie 2023, Andreea Bogdan, anterior marketing director bakery & meals SCE, preia funcţia de category planning & activation director SCE. 

Mondelez are în portofoliu branduri precum Oreo, belVita, LU, Milka, Toblerone şI Trident.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO