Retail&Agrobusiness

Monica Iavorschi, Kärcher România: În lockdown vânzările s-au situat la jumătate faţă de normal, dar am reuşit să recuperam. Businessul va creşte şi în acest an. Kärcher România a obţinut în 2019 afaceri de peste 20 mil. euro, în urcare cu 18% faţă de anul anterior

Monica Iavorschi, managing director Kärcher România

Monica Iavorschi, managing director Kärcher România

Autor: Cristina Roşca

13.11.2020, 07:00 258

Kärcher România, firma care se ocupă de vânzările brandului ger­man de aspiratoare şi echipa­mente de curăţenie către clienţii de pe plan local, va termina anul cu o cifră de afaceri de peste 22 mil. euro, în creştere faţă de anul anterior, în pofida pandemiei de COVID-19.

„Bineînţeles, în lunile de lockdown vânzările s-au situat la jumătate din vo­lumul pe care l-am fi avut în mod normal, dar din feri­cire am reuşit să recuperăm prin toa­te planurile de dezvoltare care erau de­ja bugetate pentru 2020 şi pe care le-am implementat“, spune Monica Iavor­schi, managing director la Kärcher România.

Domeniul aparatelor şi echipa­men­telor de curăţare, produse din porto­fo­liul Kärcher, este unul mai puţin afectat de pande­mie pentru că serveşte ne­voia de cură­ţenie tot mai pregnantă, indiferent de spaţiu.

Businessul Kärcher este împărţit în două linii mari: echipamente profe­sio­nale de curăţare - pentru com­paniile din orice dome­niu de activitate, precum industrie, construcţii, trans­port, retail, firme de cu­răţenie - şi produse de curăţa­re de uz casnic care se adresează clientului final.

„Ca urmare a unui 2019 bun, în care am atins o cifră de afaceri de aproape 20 milioane de euro, 2020 a reprezentat pentru noi anul în care am trecut la nivelul următor de dezvoltare din toate punctele de vedere“, adaugă executivul.

Nemţii au local şi producţie, realizând aspiratoare la Curtea de Argeş, în prezent fiind în plină dezvoltare o a doua fabrică în aceeaşi localitate. Cele două divizii sunt operate complet separat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO