Retail&Agrobusiness

Monsanto vede o scădere cu 5% a suprafeţei însămânţate cu porumb anul acesta. „Mulţi merg pe păioase şi oleaginoase“

OCTAVIAN CHIHAIA

OCTAVIAN CHIHAIA

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2016, 00:05 325
Seceta de anul trecut şi pierderile înregistrate în special la porumb i-au de­terminat pe mulţi fermieri să se re­orienteze pen­tru anul agri­col 2016 dins­pre porumb spre alte culturi mai adaptate secetei, astfel încât dacă se repetă situaţia să nu se îndrepte direct spre faliment.
 
„Ce vedem noi pentru primăvara anului acesta, spunem că fermierii intră într-un nou sezon strâmtoraţi financiar. Spre exemplu, mulţi dintre ei sunt fermieri care nu şi-au făcut încă planul pe culturi. Incertitudinea este determinată pe fondul situaţiei financiare din 2015 de­terminată de producţia mică din cauza secetei. Acum mulţi fermieri doresc  să-şi securizeze activitatea în fermă împotriva intemperiilor, a inputurilor şi se orien­tează către produse mai puţin costisi­toare, cum ar fi păioasele şi floarea-soarelui“, a spus Octavian Chihaia, directorul Monsanto pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. El a preluat conducerea în luna septembrie a anului trecut. De profesie inginer agronom, el deţine un doctorat în managementul culturii de porumb.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO