Retail&Agrobusiness

Multinaţionalele ies de pe nişe considerate neprofitabile: input-urile agricole, primele tăiate de pe listă

Multinaţionalele ies de pe nişe considerate...

Autor: Roana Rotaru

18.04.2016, 00:06 983
Cargill, Agrium Agroport şi Agri­com sunt trei dintre companiile de agro­business care au renunţat în acest an la linii de business considerate mai puţin profitabile, respectiv la distri­bu­ţia inputurilor (îngrăşăminte, pesti­cide şi seminţe) către fermieri, din cauza contextului eco­nomic nefavo­rabil din 2015.
 
Primul jucător care a luat această mă­­­sură a fost trade­rul de cereale a­merican Cargill, care a închis divizia de inputuri agri­cole în România şi în Europa de Est, o mişcare care afectează 180 de angajati.
 
„Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvol­tată de Cargill a înregistrat o creştere în ultimii ani, am întâmpinat dificultăţi în a depăşi multe dintre provocările sectorului agricol din România. Într-un context de piaţă dificil, considerăm că aceasta este decizia cea mai potrivită“, a motivat compania, explicând astfel că a luat decizia de a ieşi complet din linia de afaceri cu input-uri agricole pentru a se concentra pe achiziţionarea de cereale şi seminţe oleginoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO