Retail&Agrobusiness

Nemţii cuceresc toată România: Lidl deschide primul magazin din Sighişoara, cu o arhitectură care respectă specificul oraşului

Nemţii cuceresc toată România: Lidl deschide primul...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2018, 10:51 802

Lidl va inaugura pe 8 martie primul său magazin din Sighişoara, cu un format unic în portofoliul său, special realizat pentru a se încadra în specificul arhitectural al oraşului.

Magazinul va avea o suprafaţă de 1.368 m² şi peste 120 de locuri de parcare.

Potrivit unui comunicat al primăriei Sighişoara, investiţia în aceastp unitate s-a ridicat la 16 milioane lei, 

Formatul noului magazin Lidl este unul unic, creat din dorinţa de a se încadra în peisajul arhitectural aparte al zonei situate în proximitatea Cetatăţii Sighişoarei, inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO, ca fiind singurul oraş-cetate medieval locuit. Printre elementele arhitecturale distincte, se numără faţada realizată din cărămidă aparentă şi acoperişul din ţiglă.

Proiectul a fost realizat de către Lidl în colaborare cu un antreprenor general român şi cu sprijinul autorităţilor locale.

Lidl a intrat oficial pe piaţa locală în anul 2011 şi a ajuns între timp al treilea cel mai mare retailer local ca cifră de afaceri, cu circa 1,3 mld. euro în 2016, ultimul an pentru care există date publice. Reţeaua are peste 220 de magazine şi mai mult de 5.500 de salariaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO