Retail&Agrobusiness

Nespresso numeşte un nou executiv la conducerea operaţiunilor locale: Ana-Maria Doxan devine business executive officer

Nespresso numeşte un nou executiv la conducerea...

Autor: Cristina Roşca

17.05.2021, 11:19 336

Ana Maria Doxan preia conducerea operaţiunilor Nespresso din România. Ea o înlocuieşte pe Sonia Năstase, care a plecat pe o poziţie similară în Israel.

Ana-Maria Doxan face parte din echipa Nestlé România din 2005, începându-şi cariera în bivizia de băuturi. De-a lungul anilor ea a activat atât în zonele de business şi strategie, cât şi în cele de comunicare şi e-commerce.

Nespresso este o divizie a gigantului din industria dulciurilor şi cafelei Nestlé şi are activităţi în 82 de ţări. La nivel mondial sunt 816 magazine şi 13.900 de salariaţi.

Compania nu are entitate juridică separată, conform celor mai recente date, activitatea fiind inclusă în cifrele Nestlé România care mai cuprinde în afară de această divizie şi cele de cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestlé Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale. Gigantul elveţian a avut în 2019 în România afaceri de 930 de milioane de lei, plus 5%.

Nespresso are şase magazine şi puncte de vânzare offline şi unul online. Compania vrea să continue expansiunea retailului propriu.

Distribuţia espressoarelor Nespresso este realizată atât în reţeaua proprie de magazine, cât şi prin intermediul magazinelor partenere, în prezent Flanco, eMag şi Carrefour.

Acum, Nespresso implementează o nouă strategie de distribuţie în România, aliniată cu strategia globală a companiei, care presupune colaborarea cu Groupe SEB şi De’Longhi, producători ai espressoarelor companiei, pentru distribuţia acestora către partenerii din segmentul electro-retail. Mai exact, cei doi producători se vor ocupa de distribuţia espressoarelor.

Divizia Nespresso din România are şi activitate în segmentul B2B, prin soluţii profesionale pentru cafea la birou precum şi soluţii profesionale destinate segmentului Premium HoReCa.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO