Retail&Agrobusiness

Nestlé exportă 40% din producţia fabricii din Timişoara, iar pariul este în continuare pe creştere

Hervé de Froment, general manager al Nestlé România: Vrem să continuăm dezvoltarea producţiei din Timişoara, ceea ce înseamnă noi investiţii.

Hervé de Froment, general manager al Nestlé România: Vrem să continuăm dezvoltarea producţiei din Timişoara, ceea ce înseamnă noi investiţii.

Autor: Mădălina Panaete

26.01.2016, 00:06 796
Nestlé România, unul dintre cei mai mari jucători din industria dulciurilor şi a cafelei,  exportă 30-40% din producţia fabricii din Timişoara, acolo unde realizează cafea Nescafé şi napolitane JOE, Nesquick sau alte branduri pentru export.
 
„Vrem să continuăm dezvoltarea producţiei din Timişoara, ceea ce înseamnă noi investiţii. Trebuie să ne diversificăm producţia, atât cea de cafea, dar şi de napolitane, pentru a putea creşte exporturile“, a spus Hervé de Froment, general manager al Nestlé România, o companie cu afaceri de 645 milioane de lei (circa 145 mil. euro) în anul 2014.  
 
Fabrica JOE din Timişoara a fost pusă pe picioare acum aproximativ 20 de ani de antreprenorul român Florentin Banu şi a fost preluată de grupul elveţian Nestlé în anul 2001, la 6 ani de la intrarea pe piaţa din România. Nestlé a intrat pe piaţa din România în anul 1995, în prezent având circa 900-1.000 de angajaţi în Bucureşti şi în Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO