Retail&Agrobusiness

Nestle are 100 de fabrici în Europa, în aproape toate ţările mai puţin România. Napolitanele sub brandul românesc Joe sunt acum produse în Ucraina şi Polonia

Nestle are 100 de fabrici în Europa, în aproape toate...

Autor: Cristina Roşca

08.12.2020, 18:00 152

♦ Grupul a anunţat la începutul lui 2019 că închide fabrica de la Timişoara unde realiza cafea şi napolitane sub brandul românesc Joe, invocând noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Spre comparaţie, în 2020, gigantul a anunţat investiţii masive în fabricile din Ungaria (hrană de animale de companie) şi Bulgaria (napolitane).

Nestle, unul dintre cei mai mari jucători din lume de pe pieţele de dulciuri, cafea şi mâncare pentru ani­male de companie, are 100 de fabrici doar pe continentul European şi în total peste 400 în toată lumea.

România este una dintre puţinele pieţe din Europa şi singura dintre ţările mari ca populaţie şi eco­no­mie de pe Bătrânul Con­tinent care nu are nicio uni­tate de producţie Nestle. Alte ţări în aceeaşi situaţie sunt Belarus, Re­pu­blica Mol­dova, ţările ba­ltice sau cele din Bal­cani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO