Retail&Agrobusiness

Noutăţi pentru fermieri. Adrian Oros: Ministerul Agriculturii anunţă o reţea naţională de colectare a produselor agricole

Noutăţi pentru fermieri. Adrian Oros: Ministerul...

Autor: Dorin Oancea

16.10.2020, 11:00 176

Romînia va pune la punct o reţea naţională de colectare a produselor agricole, anul viitor fiind prevăzută începerea construcţiei a opt depozite strategice, în fiecare regiune a ţării, acestea urmând a fi legate cu depozitele şi procesatorii români, a anunţat ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Proiectul este inclus în Planul naţional de rezilienţă. „Dorim să creăm o reţea naţională de colectare, depozitare, procesare şi distribuţie a produselor romîneşti şi avem alocaţi aproape 750 de milioane de euro pentru această reţea. Sunt două mari programe destinate agriculturii şi securităţii alimentare din Programul naţional de rezilienţă şi relansare”, a precizat Oros, care a spus că al doilea program este cel de reabilitare a reţelei de irigaţii, cu o alocare de 6,5 miliarde de euro.

Adrian Oros a mai anunţat că APIA a început la miezul nopţii plăţile în avans pentru fermieri. „În această noapte, APIA a autorizat 135,4 milioane de euro, pentru 30.005 fermieri”, a spus Oros. Anul trecut, în aceeaşi zi s-au plătit 25.891 de fermieri, cu 71 de milioane de euro, a adăugat ministrul. Pentru campania 2020 este 1,94 miliarde de euro, bani care sunt în bugetul ministerului şi care la începutul anului viitor vor fi rambursaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO