Retail&Agrobusiness

Numărul de microberării artizanale a crescut în numai şapte ani de la 2 la 50 de unităţi. „Segmentul de bere artizanală poate creşte doar printr-un efort comun al producătorilor.“

Numărul de microberării artizanale a crescut în numai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.12.2019, 18:10 329

Aproximativ 50 de microberării funcţionau anul trecut în România, în creştere cu aproape 20 faţă de anul anterior, arată datele de la Asociaţia Berarii Europei. Astfel, efervescenţa berilor artizanale creşte, însă ponderea acestui tip de bere este în continuare mic în consum.

Deşi reprezintă o categorie mică comparativ cu berea industrială, micii berari sunt mult mai uniţi şi se promovează împreună.

„Segmentul de bere ar­ti­zanală poate creşte doar printr-un efort comun al pro­du­cătorilor. Noi avem o ofertă variată de produse, însă trebuie să creăm o cere­re, iar pentru asta sunt ne­cesare dezvoltarea seg­men­tului şi eforturi comu­ne de pro­mo­va­re a concep­tului de bere artizanală“, a spus François-Xavier D’Hollander, cofon­dator al One Beer Later, o micro­be­rărie din Buzău. În 2012 erau doar două micro­berării în România, mai arată datele Asociaţiei Berarii Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO