Retail&Agrobusiness

O fabrică de perne şi pilote din Râmnicu Vâlcea ia un credit pentru dezvoltarea unei fabrici de 6 mil. euro

Firma are 200 de angajaţi

Firma are 200 de angajaţi

Autor: Mirabela Tiron

06.11.2017, 00:07 2860

Producătorul de textile de ca­să Minet Conf din Râmnicu Vâlcea, parte din grupul Minet, controlat de an­treprenori vâlceni, ridică o fabrică nouă de textile, cu o in­ves­tiţie de 6 mi­lioane de euro, care va dubla ca­pa­citatea de producţie.

„Am început con­struc­ţia fabricii în ur­mă cu o lună, pe o su­pra­faţă de 15.000 de metri pătraţi (compa­nia a cumpărat un te­ren de 30.000 de metri pătraţi), urmând ca la final de martie fabrica să fie predată de con­stuc­tor, iar în aprilie să îi dăm drumul. Investiţia totală este esti­mată la 6 mi­lioane de euro, am accesat şi un cre­dit bancar de la UniCredit, dar o parte din sumă va fi şi din contribuţia com­paniei. Reinvestim ba­nii“, a de­cla­rat pentru ZF Dan Preda, directorul general al Minet Conf.

Compania operează deja o fabrică în Râmnicu Vâlcea, cu 200 de angajaţi, unde se produc perne, pilote, saltele şi lenjerii. Minet Conf este controlată de antreprenorii vâlceni Vic­toria Preda, Romu­lus Bulacu - senator PNL, Cristian Ştefan şi Karla-Maria Niculae, potrivit date­lor de la Registrul Comerţului.

Anul trecut, com­pa­nia a finalizat cu o cifră de afaceri de 28,5 mil. lei şi un profit net de 1,5 mil. lei, la 161 de angajaţi, arată da­te­le de la Ministerul de Finanţe.

Minet Conf face parte din grupul de firme Minet, format din patru companii, cu afaceri totale de 140 mil. lei anul trecut, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO