Retail&Agrobusiness

O familie din Prahova produce şi vinde legume şi fructe ecologice de 5.000 de euro/lună

O familie din Prahova produce şi vinde legume şi fructe...

Autor: Roana Rotaru

18.08.2017, 00:05 1720

Familia Constantinescu din satul Palanga, judeţul Prahova, vinde legume şi fructe ecologice marca „Nasul Roşu“ de circa 5.000 de euro pe lună, producţii culti­vate în ferma proprie din satul Palanga, judeţul Prahova, o microfermă situată la 35 de kilometri de Bucureşti, care se întinde pe o suprafaţă de două hectare.

Alina şi Dan Constan­tinescu, medici veterinari de profesie, s-au apucat acum zece ani de grădinărit, procupaţi fiind de alimentaţia copilului lor.

„Avem teren pe care cultivăm afară, avem solarii, o livadă mică cu pomi fructiferi şi o pădure de salcâmi. Cultivăm roşii, ardei, varză, salată verde şi alte legume. Livrăm cam 100 de cutii cu legume şi fructe pe săptămână, adică 600-700 de kilograme, direct consuma­toru­lui final şi sporadic băcăniilor şi bistrourilor. Vindem cam de 5.000 de euro pe lună. Deocamdată nu suntem pe profit pentru că avem o investiţie de 40.000 de euro de amortizat într-un teren şi o clădire“, a declarat pentru ZF producătorul agricol Alina Constantinescu, fost medic veterinar care a lucrat mai bine de zece ani în industria farma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO