Retail&Agrobusiness

O piaţă fărâmiţată. România, în top trei ţări din lume în ceea ce priveşte diversitatea soiurilor de struguri cultivaţi

O piaţă fărâmiţată. România, în top trei ţări...

Autor: Cristina Roşca

29.11.2018, 20:20 167

Circa 30 de varietăţi de struguri aco­peră 75% din cultura locală de profil, valoare ce poziţionează Româ­nia pe locul trei în lume, după Italia şi Portugalia. Prin comparaţie, Italia, unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, are circa 80 de va­rietăţi de struguri care acoperă 75% din cultură. La polul opus se află alte nume mari din domeniu, pre­cum Spania sau Africa de Sud cu 5-10 varietăţi.

„Italia, Ro­mânia şi Portu­galia sunt statele care au o distri­bu­ţie varietală diversă, principalele so­iuri de struguri plantate reprezentând fie­care mai puţin de 8% din total“, arată unul dintre cele mai noi rapoarte ale OIV (International Organisation of Vine and Wine). În Spania, spre exemplu, există două soiuri – Airen şi Tempranillo – care acoperă fiecare mai bine de 20% din cultura totală. În Franţa, poate cel mai cunoscut nume din domeniu, Merlot are 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO