Olandezii care au investit 5 mil. euro într-o fabrică de cânepă în judeţul Alba vor să ajungă la 5.000 de hectare cultivate în zona Transilvaniei

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 ian 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Olandezii de la HempFlax vor să cultive 5.000 de hectare de cânepă în zona Transilvaniei, faţă de 500 în prezent. Suprafaţa totală cultivată cu cânepă în România este de 760 de hectare.
 
Grupul HempFlax, controlat de investitori olandezi, a investit 5 milioane de euro într-o fabrică de cânepă în judeţul Alba şi esti­mează pentru acest an o cifră de afa­ceri de 1,4 milioane de euro, de peste cinci ori mai mare faţă de anul trecut, în condiţiile în care printre clienţii companiei se numără constructori auto precum Mercedes sau BMW.
 
„Decizia HempFlax de a veni în România are la bază, în primul rând, tradiţia noastră în cultivarea cânepii înainte de ’89, faptul că solul şi clima sunt potrivite pentru cultura de cânepă. Judeţul Alba a fost ales datorită posibilităţii de a accesa suprafeţe de teren destul de mari pentru a justifica începerea investiţiei în procesarea tulpinilor recoltate“, a explicat Oana Suciu, director general al companiei în România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
fabrica
, alba
, romania
, prezenta
, companie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide