Retail&Agrobusiness

Olandezii care au investit 5 mil. euro într-o fabrică de cânepă în judeţul Alba vor să ajungă la 5.000 de hectare cultivate în zona Transilvaniei

Olandezii care au investit 5 mil. euro într-o fabrică...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.01.2016, 08:00 1424
Olandezii de la HempFlax vor să cultive 5.000 de hectare de cânepă în zona Transilvaniei, faţă de 500 în prezent. Suprafaţa totală cultivată cu cânepă în România este de 760 de hectare.
 
Grupul HempFlax, controlat de investitori olandezi, a investit 5 milioane de euro într-o fabrică de cânepă în judeţul Alba şi esti­mează pentru acest an o cifră de afa­ceri de 1,4 milioane de euro, de peste cinci ori mai mare faţă de anul trecut, în condiţiile în care printre clienţii companiei se numără constructori auto precum Mercedes sau BMW.
 
„Decizia HempFlax de a veni în România are la bază, în primul rând, tradiţia noastră în cultivarea cânepii înainte de ’89, faptul că solul şi clima sunt potrivite pentru cultura de cânepă. Judeţul Alba a fost ales datorită posibilităţii de a accesa suprafeţe de teren destul de mari pentru a justifica începerea investiţiei în procesarea tulpinilor recoltate“, a explicat Oana Suciu, director general al companiei în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO