Retail&Agrobusiness

P&G a vândut fabrica de la Timişoara unui grup german care face detergent pentru Lidl

P&G a vândut fabrica de la Timişoara unui grup german care face detergent pentru Lidl

Decizia vânzării fabricii vine într-o perioadă dificilă pentru gigantul Procter&Gamble care a anunţat recent că analizează vânzarea a până la 100 de branduri din portofoliu pentru a reduce numărul de angajaţi, costurile şi pentru a readuce vânzările pe plus, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters

Autor: Cristina Rosca

14.11.2014, 00:06 684
Gigantul american Procter&Gamble a vândut unui grup german fabrica de la Timişoara unde producea detergent de rufe şi de vase sub branduri precum Ariel, Bonux, Tide sau Fairy. Aceasta a fost prima investiţie majoră a producătorului de bunuri de larg consum în România, americanii preluând în 1995 fabrica de detergenţi din Timişoara de la stat.
 
Noul proprietar al fabricii este grupul german Dalli, care deţine şase fabrici în Germania, Austria şi Olanda şi care are afaceri anuale de 900 mil. euro. Germanii sunt specializaţi în producţia de mărci private pentru Lidl şi dm Drogerie Markt.
 
„Produsele lor erau deja prezente pe piaţa locală în magazinele retailerilor care le sunt clienţi. Ca producţie însă, grupul Dalli îşi face intrarea pe piaţa din Europa Centrală şi de Est prin această achiziţie”, spune Cornelia Sofronie, external relations manager în cadrul P&G.
 
Tranzacţia va fi finalizată în 2015, până atunci urmând a fi o perioadă de tranziţie. La fabrica din Timişoara urmează însă a se produce în continuare brandurile P&G. Astfel, în următorii trei ani în România se vor produce în continuare brandurile de detergent pudră Ariel, Bonux, Tide, iar detergentul Fairy va mai fi produs de germani doi ani. „Vor produce însă şi mărci private pentru clienţii lor”, adaugă Cornelia Sofronie.
 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO