Retail&Agrobusiness

Paştele aduce vânzări mai mari pentru legumicultori. „Am lansat un pachet cu tot ce ai nevoie pentru a petrece sărbătorile acasă fără grija cumpărăturilor”

Paştele aduce vânzări mai mari pentru legumicultori....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.04.2025, 12:48 114

Sărbătorile Pascale sunt primul eveniment important pentru legumicultorii care fac livrări la domiciliu, în această perioadă cererile de salate, ridichi, ceapă şi alte legume fiind în creştere având în vedere că românii vor să aibă o diversitate mare pe masa pe care o organizează pentru familie.

”Noi am lansat acum 3 săptămâni de zile pachetul pentru pentru Paşte şi conţine tot ceea ce ai nevoie practic pentru a petrece sărbătorile acasă fără grija cumpărăturilor. Dacă vrei să-ţi găteşti singur, poţi să achiziţionezi partea de legume şi de carne proaspătă de la noi. Dacă nu vrei să găteşti, atunci poţi să-ţi iei un pachet care să conţină şi friptură şi ciorbă de miel, pască, cozonac, cam tot ce ce este nevoie”, a spus Valentina Ioniţă, fondatoare, Legume de Ţară şi Băcănia cu Poveşti, care are peste un hectar de legume şi circa 2.000 mp de solarii. În această perioadă  la Legume de Ţară putem găsi salate, spanac, rucola, kale, usturoi, richichi etc, iar din iunie ferma produce şi roşii, castraveţi şi alte legume. 

”De regulă, având magazin online, nu avem pachete predefinite. Practic fiecare îşi pune în coş şi ceea ce doreşte să să cumpere. Livrările vor joi, vineri şi sâmbătă, în funcţie de cum sunt clienţii acasă. Dacă la început, acum mulţi ani am început să livrăm cu maşina socrului meu, apoi aveam o maşină personală, unde aveam lădiţe termo şi livrăm cu ele. Acum noi avem o maşină cu frig şi un şofer dedicat şi practic aşa facem livrările la domiciliu. Încercăm să ajungem cât mai produsele cât mai proaspete”, a mai spus Valentina Ioniţă, care adaugă că intenţionează să mai cumpere o maşină frigorifică.

Pe de altă parte, Claudiu Dumitrescu, un mic fermier din Bolintin Vale, lângă Bucureşti, care a fondat Grădina lui Claudiu spune că a avut pachete pegătite pentru Paşte.

„Un pachet de vedeţuri a avut trei salate roşii, de data aceasta o legătură de mangold şi opţional am avut ceapă, am avut spanac, am avut rapiţă comestibilă, frunze de muştar, salată verde şi usturoi. Costul unui pachet este undeva la 20 lei. Fiecare pachet se poate personaliza, iar acesta mai implica un cost de livrare la adresă, de 10 lei”, a spus Claudiu Dumitrescu, care cultivă legume pe 0,5 hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels