Retail&Agrobusiness

Patroni de restaurante: Închiderea teraselor la ora 23:00 va afecta business-ul cu până la 25 %

Patroni de restaurante: Închiderea teraselor la ora...

Autor: Irina Apetrii

02.08.2020, 18:34 603

Patronii de restaurante spun că business-ul va fi afectat cu până la 25%, odată cu închiderea teraselor la ora 23.00. Business-ul restaurantelor, în valoare de 15, 17 miliarde de lei pe an, s-a redus la jumătate în ultimele luni.

După pierderi de 50 % din cifra de afaceri în ultimele luni, restaurantele sunt acum obligate să închidă terasele la ora 23.00.

Prin această măsură se încearcă limitarea răspândirii noului coronavirus. Nu toate oraşele sunt afectate, dar atâta timp cât spui Bucureşti, spui o treime din piaţa restaurantelor, fără să mai iei în calcul şi celelalte judeţe vizate.

Radu Dumitrescu este de părere că afacerea restaurantelor suferă cel mai mult din cauza coronavirusului.

„Este o măsură total nepotrivită pentru că va duce la alţi oameni în şomaj tehnic, va duce la încasări mai mici. Ne afectează destul de tare, ne afectează pe noi, ca restaurant cam cu 20-25% ne va afecta. Marea majoritate a clienţilor vin pe terase undeva pe la nouă, nouă jumate seara pentru că este foarte cald afară înainte şi nu pot sta. Şi dacă vin la nouă şi jumătate, nu au timp să mănânce şi să bea o sticlă de vin să presupunem , până la ora 11”, spune Radu Dumitrescu, patron de restaurant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO