Retail&Agrobusiness

Paul Kmen, director general adjunct, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA): Suprafaţa de teren exploatată de un fermier român s-a dublat în zece ani

Paul Kmen, director general adjunct, Agenţia de Plăţi...

Autor: Georgiana Mihalache

30.10.2017, 14:29 1925

Piaţa românească de producţie de porcine este „volatilă”, iar producţia de porci din România este la jumătatea consumului, a spus Cătalin Ene, administratorul Macro Suin, un complex de creşterea a porcinelor cu afaceri de 10 mil. euro din judeţul Argeş, la conferinţa ZF Agribusiness, organizată de Ziarul Financiar.

„Dacă astăzi aş avea o fermă goală, aş putea să produc cam peste doi ani. Nu este foarte simplu şi rapid să produci porci. În România, producem cam jumătate din cât se consumă. În 2016 au fost date de Comisia Naţională de Clasificare 3,6 mil. de porci clasificaţi, mai adăugăm un milion de la populaţie, să zicem că facm cam cinci milioane de porci.Danemarca are cam vreo 5 mil de locuitori, face 18 milioane de porci. Statul îi ajută cu tot ce poate, să se implice şi să fie în subvenţii. Noi n-avem subvenţie la porc. Avem o măsură prin care statul ne avantajează dacă facem nişte condiţii deosebite animalelor, de suprafaţă, climatizare, lumină”, a spus Cătălin Ene.

Alte declaraţii:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO