Retail&Agrobusiness

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut în T3 cu 9,5%, la 534 milioane euro

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut...

Autor: Emil Popescu

25.11.2015, 10:37 206

"Piaţa telecom şi-a continuat performanţa puternică în al treilea trimestru al lui 2015, cu o creştere de aproape 24% faţă de T3 2014, având o cifră de afaceri de 176 de milioane de euro. Smartphone-urile cu diagonale mari şi tehnologie 4G şi-au continuat performanţa bună de până acum. Această evoluţie pozitivă a fost acompaniată de creşterea importanţei în vânzări a smartphone-urilor premium. De asemenea, accesoriile pentru telefoane mobile - în special căşti - au contribuit la creşterea pieţei telecom", arată compania de cercetare GfK, într-un comunicat.

Vânzările de electrocasnice mari au înregistrat un plus de aproximativ 11% în trimestrul al treilea, la 127 milioane euro, iar cele de electronice de peste 3%, la 74 milioane euro.

Piaţa IT a înregistrat o valoare de 104 milioane de euro în T3 2015, cu o uşoară scădere în vânzări de sub 1%. Tabletele au avut o rată de scădere de două cifre, ce a influenţat întregul sector. Desktop-urile, calculatoarele portabile, monitoarele, dar şi segmentul de mouse-uri şi tastaturi au raportat creşteri ale cererii.

Au scăzut, în schimb, sectorul foto (cu 23%, la 6 milioane euro), şi cel al imprimantelor, multifuncţionalelor şi consumabilelor (cu 5%, la 14 milioane euro).

În aceste condiţii, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a raportat la nouă luni o creştere de 10% comparativ cu acelaşi interval din 2014, ajungând la 1,42 miliarde euro. În primul trimestru vânzările au însumat 445 milioane euro, iar în cela de-al doilea 449 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO