Retail&Agrobusiness

Piscicola SA, o fermă piscicolă de peste 300 de hectare din Satu Mare, aflată în portofoliul ROCA, se extinde la nivel naţional în 15 oraşe noi

Piscicola SA, o fermă piscicolă de peste 300 de hectare...

Autor: Florentina Niţu

04.12.2020, 16:40 1685

Piscicola SA, o fermă piscicolă cu o suprafaţă de peste 300 de hectare şi zece specii diferite de peşte, situată în localitatea Adrian, judeţul Satu Mare, care a intrat în portofoliul platformei de investiţii ROCA Investments la mijlocul acestui an, îşi extinde piaţa de desfacere cu 15 oraşe noi din 11 judeţe, proces ce va continua la nivel naţional cu logistica de livrare proprie.

„Cu sprijinul ROCA Investments, în acest moment, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri a Piscicola a crescut de aproximativ patru ori. Obiectivul nostru este să aducem compania în top cinci producători de peşte din România”, a declarat Ioan Ghere, directorul general al Piscicola SA.

În 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 1 milion de lei, iar anul acesta s-ar apropia de venituri de 5 milioane de lei, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. Extinderea pe noi pieţe vine în contextul în care compania din norul ţării a făcut unui parteneriat cu un important retailer european pentru a livra crap viu în oraşe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Timişoara şi Târgu Mureş.

Extinderea activităţii comerciale şi a reţelei de distribuţie prin parteneriate strategice face parte din proiectul de dezvoltare conceput şi implementat de Roca Investments şi Piscicola. „Ceea ce ne deosebeşte în piaţă este că ştim şi ne place să vedem oportunităţi acolo unde alţii văd doar riscuri. Agri-food, domeniu rezistent la criză, şi-a confirmat importanţa în perioada recentă când serviciile legate de producţia, conservarea şi păstrarea hranei au fost în centrul atenţiei”, a declarat Ionuţ Bindea, investment manager în cadrul ROCA Investments.

În prezent, Piscicola are în derulare trei proiecte pe fonduri europene cu o valoare cumulată nerambursabilă de circa 4 milioane de euro. Proiectele se referă în principal la amenajarea întregii suprafeţe de luciu de apă, în vederea utilizării capacităţii totale a fermei piscicole, dar şi la achiziţia de echipamente care vor creşte capacitatea  de livrare şi eficienţa companiei. De asemenea, compania îşi propune o dezvoltare pe zona de creştere a peştelui şi de procesare.

ROCA Investments oferă soluţii de capital, parteneriat şi management, dedicate IMM-urilor româneşti dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO