Retail&Agrobusiness

Plecare surprinzătoare de la conducerea liderului din lactate. Giampaolo Manzoneto, unul dintre cei mai longevivi manageri expaţi din România, pleacă de la conducerea grupului Lactalis pentru a dezvolta „proiecte personale”

Plecare surprinzătoare de la conducerea liderului din...

Autor: Dana Ciriperu

27.12.2022, 14:29 2301

Managerul italian a venit în România în 2003. „În curând se fac 20 de ani de-atunci, dar încă îmi amintesc perfect primele impresii despre România: o ţară primitoare, o atmosferă ca în Italia şi oameni înalt calificaţi, cu dorinţa de a face performanţă »spunea Manzoneto în urmă cu o lună pentru suplimentul aniversar ZF 24 de ani.

Giampaolo Manzoneto, unul dintre cei mai longevivi expaţi din România, venit în ţară în 2003, va pleca de la conducerea grupului Lactalis România, poziţia de director general urmând să fie ocupată de la 1 ianuarie de către Onur Barim. Noul director general al Lactalis România a venit în 2022 în echipa locală a producătorului francez în calitate de director general adjunct.

De la 1 ianuarie 2023, Onur Barim va conduce astfel toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România şi Lactalis Logistic.

El este licenţiat în Economie şi Ştiinţe Sociale şi are o experienţă de 24 de ani în industria bunurilor de larg consum. Din 2011 lucrează în grupul Lactalis întâi în Turciam apoi în Arabia Saudită.

Manzoneto se va ocupa de „proiecte personale”, au anunţat reprezentanţii Lactalis într-un comunicat. El s-a alăturat Grupului Lactalis în urmă cu 25 de ani ca Director Financiar al companiei Parmalat Rusia. Din 2003 şi-a continuat activitatea în România, iar în 2007 a fost numit Director General al Parmalat România. Treptat, şi-a extins aria de responsabilitate iar în 2018, după achiziţia de către Grupul Lactalis a companiilor Dorna Lactate, Albalact şi Covalact, Giampaolo a preluat întreaga conducere a Grupului Lactalis România.

Grupul francez Lactalis este lider pe piaţa locală de lactate, deţinând companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate. Aces­te trei companii au avut împreună afaceri de peste 1,2 miliarde de lei în 2021, cel mai mare business fiind Albalact, care în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 848 mil. lei, fiind cel mai bun an ca business din istoria companiei.

Vedeţi aici ce a spus Giampaolo Manzoneto despre anul 2003, anul venirii sale in România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO