Retail&Agrobusiness

Polonezii care au adus Starbucks în România deschid în septembrie primul restaurant Burger King. Fast-food-ul american, la a doua încercare pe piaţa locală

Burger King este un lanţ de restaurante fast-food care îşi face acum intrarea pentru a doua oară în România.

Burger King este un lanţ de restaurante fast-food care îşi face acum intrarea pentru a doua oară în România.

Autor: Cristina Roşca

23.08.2019, 18:35 4036

♦ Grupul polonez Amrest are în România 46 de localuri, toate cafenele Starbucks ♦ Piaţa locală este singura din top zece ţări din grup care are un singur brand adus de Amrest, pe restul polonezii fiind activi cu 3 până la 8 mărci proprii sau internaţionale (francize) ♦ Burger King va fi al doilea brand dezvoltat de Amrest în România.

Grupul Amrest din Polo­nia, prezent local de circa cinci ani, de când a pre­luat franciza cafene­lelor Starbucks, va des­chi­de în luna septembrie primul res­tau­rant Burger King din România, spun sur­sele ZF. Polonezii au înfiinţat de altfel şi o firmă separată care urmează a ad­ministra divizia de restaurante de pe pia­ţa locală. Fiecare dintre cele două bran­duri va fi astfel operat independent.

Polonezii şi lanţul de fast-food Burger King au semnat acum circa un an un contract de parteneriat pentru cinci pie­ţe din regiune, respectiv Polonia, Ce­hia, Slovacia, România şi Bulgaria. Din­tre toate, România e singura care încă nu are un restaurant sub această mar­că, potrivit site-ului propriu al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO