Retail&Agrobusiness

Prefecturile vor organzia şedinţe cu primarii pentru deschiderea pieţelor şi accesul producătorilor

Prefecturile vor organzia şedinţe cu primarii pentru...

Autor: Dorin Oancea

07.11.2020, 22:26 102

Duminică prefecţii din judeţe vor organiza şedinţe cu primarii care au în administrare pieţe agroalimentare, pentru evaluări, pentru măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni şi organizarea de pieţe volante, conform unei recomandări a Guvernului pentru prefecturi.

Documentul solicită primarilor de oraşe, municipii sau comune care au organizate pieţe agroalimentare sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

Astfel, pieţela care au pereţi rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Acolo unde pieţele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, cu resticţionarea accesului auto în spaţiile respective.

Unde nu există nici această posibilitate primăriile vor trebui să organizeze pieţe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO