Pregătiţi-vă, de abia acum începe adevărata revoluţie fiscală! Comercianţii vor avea case de marcat electronice până la jumătatea lui 2018. „Pe asta ne bazăm când estimăm creşterea de TVA cu 9 mld. lei“

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 dec 2017 Autor: Dragoş Dinu

România este ultima ţară din lume care încă foloseşte casa de marcat tradiţională, în timp ce în ţări precum Ungaria, Bulgaria sau Ucraina se folosesc casele de marcat cu jurnal electronic de cel puţin 10 ani.

♦ Ordonanţa privind casele de marcat electronice a fost amânată de cel puţin patru ori până acum, dar ar urma să intre în vigoare în ianuarie 2018 pentru contribuabilii mari, în aprilie 2018 pentru contribuabilii mijlocii şi în august 2018 în cazul contribuabililor mici.

De la jumătatea anului viitor, guvernul vrea să introducă casele de marcat electronice, de pe urma cărora speră să câştige 9 miliarde de lei în plus la buget din încasările de TVA, potrivit declaraţiilor ministrului de finanţe Ionuţ Mişa.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
case
, electronice
, crestere
, tva
, comercianti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide