Retail&Agrobusiness

Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România: „Riscul pestei porcine va fi prezent şi anul acesta. E greu de făcut predicţii privind evoluţia pieţei“

Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne...

Autor: Florentina Niţu

29.01.2020, 11:20 775

Grupul danez Premium Porc, al doi­lea cel mai mare producător de carne de porc, consideră că principala dificultate a pieţei cărnii în 2020 va fi lupta împotriva pestei porcine, virus apărut la jumătatea anului 2017 în România. Pesta porcină evoluează în prezent în peste 267 de localităţi din 26 de judeţe, cu un număr de circa 600 de focare.

„Producţia cărnii de porc este influenţată şi la rândul ei in­fluenţează mai multe sec­toare din eco­no­mia locală şi in­terna­ţională. Pentru com­pa­nii, una dintre princi­pale­le difi­cultăţi vine din exte­rior, iar aici vorbim, desigur, des­pre virusul pestei por­cine afri­cane. Din păcate, acest risc va continua să existe şi anul acesta, precum şi mulţi ani de acum încolo“, au declarat repre­zentanţii companiei.

În 6 ianuarie, compania a depistat un caz de pestă porcină în ferma Gulianca din judeţul Brăila şi a anunţat că va sacrifica 26.000 de porci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO