Retail&Agrobusiness

Preşedintele îmbuteliatorului Coca-Cola prezent şi în România demisionează după 35 de ani

Preşedintele îmbuteliatorului Coca-Cola prezent şi în...

Autor: Marius Oncu

28.01.2016, 12:37 236

George David, care deţine postul de preşedinte începând din 1981, va rămâne membru al board-ului până la reuniunea din iunie a acţionarilor, moment la care se va retrage din companie, a anunţat joi compania.

Postul de preşedinte va fi preluat de vicepreşedintele Anastassis David. Acesta s-a alăturat board-ului în 2006 ca director neexecutiv şi a fost numit în postul de vicepreşedinte în 2014. Anastassis David va fi propus la adunarea acţionarilor din iunie pentru a fi votat în postul de preşedinte.

Coca-Cola HBC este al doilea mare îmbuteliator al grupului american Coca-Cola după volumul vânzărilor. Compania are afaceri în 28 de ţări din Europa, Asia şi Africa.

În România, Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, precum şi o reţea de 14 centre de distribuţie.

Familia David-Leventis deţine în prezent 23,3% din Coca-Cola HBC prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess, The Coca-Cola Company are indirect 23,1% din acţiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzacţionabile pe bursă. Compania este listată pe bursele de la Londra şi Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO