Retail&Agrobusiness

Preţul grâului a crescut cu peste 50% într-un an, până la 290 euro/tonă

Preţul grâului a crescut cu peste 50% într-un an,...

Autor: Florentina Niţu

05.11.2021, 07:00 1204

De la data de 30 octombrie a anului trecut până la finalul lu­nii octombrie a anului 2021, preţul grâului a crescut cu 100 de euro/tonă, adică cu 50%, până la 290 de euro/tonă, ara­tă un raport al Romanian AGRI Column realizat pe ba­za datelor de pe bursa paneuropeană Euronext de la Paris.

„Ceea ce vedeam în 30.10.2020 era un preţ al grâului de 190 euro/tonă pe bursa Euronext. Atunci, băncile au început să tipărească bani pentru a susţine economia şi angajaţii să consume în combaterea efectelor pandemiei. De acolo a pornit creşterea preţului grâului, dar nu au fost fluctuaţii mari. În 12 aprilie, o zi fatidică, Rusia a spus că are probleme cu îngheţul în regiunea Volga şi a crescut foarte mult preţul“, a explicat pentru ZF Cezar Gheor­ghe, expert analist pe piaţa comerţului cu cereale şi fon­dator al Casei de Trading a Fermierilor, care reali­zează ra­poartele Romanian AGRI Column.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO