Retail&Agrobusiness

Procesatorul de carne Elit Cugir a ieşit din insolvenţă

Procesatorul de carne Elit Cugir a ieşit din insolvenţă

Autor: Mădălina Panaete

02.05.2017, 00:05 835
Procesatorul de carne Elit din Cugir din judeţul Alba, controlat de antreprenorul Dorin Mateiu (49 de ani), a ieşit din insolvenţă la finalul lunii trecute, con­form deciziei luate de Tribunalul Alba.
 
„Dispune închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei SC ELIT SRL. Dispune luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia debi­toa­rei în activitatea eco­no­mică“, se arată în deci­zia instanţei citate.
 
Elit Cugir a intrat în insol­venţă la propria cerere în a doua jumă­tate a anului 2014, ad­minis­trator judiciar fiind numit Euro Quality Insol­vency SPRL. În insolvenţă a intrat atunci şi o altă firmă controlată de Dorin Mateiu şi anume Mercado, care avea ca domeniu de activitate comerţul cu carne. Elit Cugir a avut în 2014, anul intrării în insol­venţă, datorii totale de 148 de milioane de lei (33 mil. euro), conform datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Anul trecut, datoriile com­paniei se ridicau la aproape 50 de milioane de lei (circa 10 mil. euro), adică de trei ori mai mici faţă de datoriile din 2014. Compania a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 339 mil. lei (75 mil.euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO