Retail&Agrobusiness

Producătorii de vin: Vânzările din HoReCa s-au prăbuşit cu până la 90%, dar retailul merge în parametrii bugetaţi. Online-ul ar putea fi o soluţie în această perioadă

Producătorii de vin: Vânzările din HoReCa s-au...

Autor: Cristina Roşca

20.03.2020, 20:15 297

♦ Pe piaţa din România sunt circa 250 de crame, numărul lor crescând în ultimii ani pe fondul deschiderii unor afaceri mici- active pe segmentul vinurilor premium ♦ Acestea din urmă vând însă în special în HoReCa, deci în situaţia actuală sunt lovite puternic ♦ Cramele mari, care au o pondere importantă a vânzărilor în retailul modern, sunt mai ferite.

Producătorii de vin spun că vânzările din HoReCa s-au prăbuşit odată cu închiderea a 90% dintre localuri, însă retailul modern încă rămâne în picioare. În contextul în care şi o serie de ma­gazine mici, specializate, se închid sau îşi reduc pro­gramul, online-ul poate fi o soluţie pentru cramele butic.

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din judeţul Mureş, afirmă că vân­zările firmei au fost afectate de pandemie însă fie­care segment de activi­ta­te are o evoluţie dis­tinctă de celelalte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO