Retail&Agrobusiness

Producătorul Ardealul semnează a cincea tranzacţie în ultimii zece ani pe piaţa locală

Manuela Banu

Manuela Banu

Autor: Mădălina Panaete

14.12.2015, 00:08 1138

Grupul norvegian Orkla, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa bunurilor de larg consum, va prelua producătorul ceh de pate şi conserve Hamé, care activează şi pe piaţa din România. Prin tranzacţie Orkla îşi va dubla vânzările pe pieţe cheie din Europa Centrală şi de Est.

Tranzacţia, prin care Orkla îşi consolidează poziţia în Europa Centrală, inclusiv în ţări precum Slovacia sau Cehia, este a cincea cu im­pli­caţie pe piaţa din România. De altfel, pe plan local grupul şi-a concentrat dez­vol­tarea pe achiziţii semnând încă din primii ani de la intrarea pe piaţă mai multe preluări. Grupul norvegian a intrat pe piaţa din România în anul 2002 prin achiziţia unui producător de ketchup şi muştar.

Însă preluarea Hamé vine după ce gru­pul a avut o pauză de trei ani în România în care nu a mai semnat nicio achiziţie, însă reprezentanţii com­paniei de pe plan local spuneau că nu exclud o nouă preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO