Retail&Agrobusiness

Producătorul Borsec a avut un profit de 75 mil. lei la afaceri de 693 mil. lei în 2016

Producătorul Borsec a avut un profit de 75 mil. lei la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Cristian Hostiuc

01.06.2017, 00:07 974

Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria locală a băuturilor, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 693 milioane de lei (154 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Romaqua Group este lider pe piaţa apei minerale şi are în portofoliu brandurile Borsec, Aquatique şi Stân­ceni, dar este activ şi pe segmentul de băuturi răcoritoare necarbonatate cu brandul Giusto Natura, dar şi pe cel al berii cu Albacher.

Ca nivel al businessului, anul 2016 a fost cel mai bun din istoria Romaqua Group, conform datelor deţinute de ZF. În plus, compania a ajuns la un profit record de 74,8 mil. lei (16,6 mil. euro), în creştere cu 60% faţă de anul precedent. Compania este deţinută de antreprenorii Oc­ta­vian Creţu şi Nicolae Palfi. Romaqua Group este şi cel mai mare angajator din industria băuturilor, o piaţă unde multinaţionale precum Coca-Cola HBC, PepsiCo, Hei­ne­ken sau Asahi (Ursus) au o pondere majoritară. Multi­na­ţio­nalele din industria băuturilor au mai puţin de 2.000 de angajaţi fiecare.

Romaqua are fabrici în Bucureşti (preforme din plas­tic), Buşteni (Aquatique şi Giusto), Borsec (pentru Borsec şi băuturi în recipiente de mici dimensiuni Giusto), Stânceni (apa Stânceni) şi la Lancrăm din jud. Alba ( pentru bere).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO