Retail&Agrobusiness

Producătorul brandului de ceaiuri Vedda din Buzău a avut afaceri de 9 milioane de lei în 2019, în uşoară scădere

Potrivit estimărilor Euromonitor în 2020 piaţa totală a ceaiului în România va ajunge la 29 mil. dolari (125 mil. lei).

Potrivit estimărilor Euromonitor în 2020 piaţa totală a ceaiului în România va ajunge la 29 mil. dolari (125 mil. lei).

Autor: Georgiana Mihalache

10.07.2020, 18:35 258

♦ Ceaiurile Vedda, produse de compania românească Kalpo SRL, sunt în top cinci cele mai vândute branduri şi se luptă cu giganţii internaţionali pe o piaţă de 95 mil. lei.

Compania Kalpo SRL din Buzău, care pune pe piaţă brandul de ceaiuri Vedda, a redus ritmul de creştere din ultimii ani, raportând în 2019 afaceri de 9 mil. lei, în scădere cu 5% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Şi profitul companiei s-a diminuat anul trecut, până la 700.000 de lei, iar în fabrică lucrează 53 de persoane, mai arată datele publice.

Compania este înfiinţată în urma cu 28 de ani la Buzău, fiind controlată de antreprenorii Eu­gen şi Mihaela Achim. Ca pieţe de desfacere pentru brandul românesc de ceaiuri sunt marile reţele de su­permarketuri, farmacii sau ma­gazine naturiste locale, dar şi ţările cu mari comunităţi de români, din Anglia, Franţa, Grecia, Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO