Retail&Agrobusiness

Producătorul de brânzeturi Zada din Suceava: Nu putem opri producţia, pentru că avem 100 de furnizori de lapte care depind de noi

Producătorul de brânzeturi Zada din Suceava: Nu putem...

Autor: Florentina Niţu

20.03.2020, 14:15 443

Cristina şi Florentin Dumitrescu din comuna Horodnic de Jos, judeţul Suceava, proprietarii companiei Zada Prodcom, spun că au luat toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi pentru a continua activitatea, deoarece aproximativ 100 de furnizori de lapte care depind de ei.

„Până săptămâna trecută, cererea a fost mai ridicată decât de obicei, dar în ultimele două zile, magazinele cu care colaborăm, au vândut din stocurile pe care le aveau. (…) Nu putem opri producţia, pentru că avem 100 de furnizori de lapte care depind de noi”, a spus pentru ZF Cristina Dumitrescu.

În prezent, compania are o capacitate de prelucrare a laptelui de 5.000 de litri/zi, iar materia primă provine de la producători din comuna Horodnic de Jos şi din alte două comune învecinate. În fabrică lucrează 25 de persoane, potrivit proprietarilor. „Le-am sugerat angajaţilor să evite vizitele în această perioadă.”

Gama de produse sub marca Zada cu­prinde peste 25 de semifabricate, precum brânza proaspătă de vacă, caş din lapte de vacă sau de oaie, telemea din lapte de vacă, caş­caval simplu, caşcaval afumat sau caş­cavaluri cu ierburi aromatice. De anul trecut, a început să producă şi urdă, după o investiţie de 100.000 de euro într-o nouă linie de producţie.

Produsele sunt vândute în pieţele din judeţ, în oraşele mari din regiunea Moldovei, în câteva magazine specializate din Bucureşti şi Constanţa. „Avem nevoie să fim susţinuţi de autorităţi, pentru că preconizăm o scădere a vânzărilor şi dificultăţi de plată.”

Afacerea înfiinţată în 1989, a avut în 2018 (ultimul an pentru care există date publice), o cifră de afaceri de 3,4 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO