Retail&Agrobusiness

Producătorul de carne Vascar şi-a majorat afacerile cu 15% în primele nouă luni din 2019, după investiţii de un milion de euro în extinderea capacităţii de producţie

Antreprenori locali

VLAD CIUBURCIU, director general al Vascar

VLAD CIUBURCIU, director general al Vascar

Autor: Cristina Bellu

30.10.2019, 12:02 215

Compania ţinteşte venituri de peste 21 mil. euro la finalul anului.

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate de carne şi conserve, anunţă o majorare cu 15% a cifrei de afaceri în primele nouă luni din 2019 comparativ cu perioada similară a anului trecut, în contextul în care compania a investit un milion de euro anul acesta în extinderea capacităţii de producţie şi dezvoltarea facilităţilor necesare pentru crearea de noi produse.

Raportat la volum, segmentul semipreparate a marcat o creştere de 35% la finalul T3/2019 faţă de perioada similară din 2018, categoria conserve a crescut cu 22% iar categoria mezeluri cu 2.5%, transmit reprezentanţii companiei.

„Stabilitatea pieţei de materii prime de la începutul anului ne-a permis să ne atingem obiectivele stabilite pentru perioada respectivă. Începand din luna iunie, extinderea la nivel global a pestei porcine africane, şi mai ales criza din China, au pus presiune mare pe preţul cărnii de porc, materie primă de bază în industria în care activăm. Au urmat creşteri de preţ în lanţ ce au generat la rândul lor creşteri de preţ la raft cu până la 25% faţă de 2018. În acest context, consumul a înregistrat o contracţie, consumatorii fiind foarte precauţi în ceea ce priveşte achiziţia de produse din carne. Chiar şi în aceste condiţii dificile am continuat dezvoltarea businessului, am mizat pe o expansiune pe orizontală şi am pus bazele creşterii pentru anul viitor”, explică Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO