Retail&Agrobusiness

Producătorul de confecţii Secuiana: Nu putem să creştem capacitatea de producţie din cauza lipsei forţei de muncă

Producătorul de confecţii Secuiana: Nu putem să...

Autor: Laurentiu Cotu

11.12.2018, 00:05 543

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, a ajuns la 520 de angajaţi, din care 445  lucrează în producţie, însă se confruntă în continuare cu probleme din ce în ce mai mari în recrutarea de personal. În primele trei trimestre din acest an compania a angajat 43 de persoane doar pentru a rezolva fluctuaţia de personal. Pentru sezonul actual de producţie (primăvară-vară 2019), Secuiana are acoperită întreaga capacitate de producţie.

„Nu intenţionăm să creştem numărul de angajaţi, dorim să rezolvam doar fluctuaţia de personal. Este din ce în ce mai greu să găsim personal pentru producţie, atât calificat, cât şi necalificat, cu  posibiliate de a fi calificat cu ajutorul nostru. Lipsa de personal începe să fie o piedică în dezvoltarea capacităţilor noastre de producţie“, a declarat pentru ZF Transil­va­nia Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana. Compania a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 27,6 mil. lei (aproximativ 6 mil. euro), mai mult cu peste 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exclusiv datorită creşterii cu 16% a vânzărilor la export. În primele trei trimestre din 2018, vânzările Secuiana pe piaţa internă au scăzut cu 3,5% faţă de perioada similară de anul trecut, în timp ce vânzările prin magazinele proprii s-au situat aproximativ la acelaşi nivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO