Retail&Agrobusiness

Producătorul de fibră sintetică GreenFiber, deţinut de Abris Capital, investeşte 35 mil. euro într-o fabrică la Urziceni

Fibra este materie primă pentru industria de igienă, intrând în componenţa umpluturilor scutecelor de bebeluşi, a şerveţelelor umede sau a plasturilor.

Fibra este materie primă pentru industria de igienă, intrând în componenţa umpluturilor scutecelor de bebeluşi, a şerveţelelor umede sau a plasturilor.

Autor: Laurentiu Cotu

16.09.2016, 00:05 2244

Compania GreenFiber International, parte a grupului Green Group cu activităţi în domeniul reciclării deşeurilor, preluat în acest an de fondul de investiţii Abris Capital, investeşte 35 mil. euro în cea de-a treia capacitate de producţie de fibră sintetică din material reciclat.

Noua unitate de producţie va fi amplastă în Urziceni, judeţul Ialomiţa, pe fosta platformă industrială a ROFEP (producător de magneţi şi perii colectoare pentru maşini care şi-a redus puternic activitatea), achi­ziţionată de GreenFiber. Fabrica de fibră sintetică din material reciclat va fi operaţională din primul trimestru al anului viitor şi va avea o capacitate de producţie de 30.000 de tone pe an. În urma acestei investiţii, compania devine cel mai mare producător european pe segmentul fibrei sintetice din material reciclat, potrivit reprezentanţilor GreenFiber.

„Deschiderea noii unităţi se bazează pe investiţiile anterioare, cu rol de a îmbunătăţi fluxurile superioare de aprovizionare, chiar dacă cererea pentru fibră din partea clienţilor noştri era în creştere. În perioada 2013-2015 am investit 23 de milioane de euro, o parte din sumă mergând către crearea unei infrastructuri funcţionale de colectare pentru creşterea volumului deşeurilor PET curate şi neconta­minate, dar şi pentru mărirea capacităţii operaţionale al liniilor care procesează aceste deşeuri“,  a declarat Clement Hung, CEO al companiilor din Green Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO