Retail&Agrobusiness

Producătorul de lactate Simultan din Timiş şi-a majorat afacerile cu 8%, la 166 mil. lei în 2019, dar profitul a scăzut la jumătate

Antreprenori locali

Producătorul de lactate Simultan din Timiş şi-a...

Autor: Florentina Niţu

16.10.2020, 16:40 467

Producătorul de lactate Simultan, deţinut de antre­prenorul român Florin Herbai, a înregistrat o cifră de afaceri de 166 mil. lei (35 milioa­ne de euro) în 2019, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, însă profitul a scăzut cu 87%, până la 370.000 de lei (circa 78.000 de euro), potrivit calculelor ZF, pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania are o unitate de pro­ce­sare a laptelui crud la Sânpaul şi una la Or­ţişoara, conform cel­or mai recente da­te depuse la Auto­rita­tea Naţională Sani­tar-Veterinară şi pen­tru Siguranţa Ali­men­telor (ANS­VS­A), în care lu­crează 240 de persoane, po­trivit datelor publice.

Capacitatea teh­nică de procesare a companiei este de circa 400.000 de litri pe zi, conform celor mai recente date ZF furnizate de re­pre­zentanţii companiei. Capa­cita­tea de prelucrare a laptelui a cres­cut în 2017, an în care antre­prenorul a investit milioane de euro în producţie, dar şi într-un depozit logistic şi creşterea numărului de maşini pentru trans­port şi distribuţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO