Retail&Agrobusiness

Producătorul de mezeluri Elit Cugir: în luna martie am observat o creştere a cererii la toate categoriile de produse. Suntem pregătiţi să facem faţă cererii mai mari de produse

Producătorul de mezeluri Elit Cugir: în luna martie am...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.03.2020, 00:00 582

Voicu Vuşcan, administrator al Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că în luna martie compania a observat p creştere a cererii înregistrate la toate categoriile de produse din portofoliu Elit (salamuri, cârnaţi, specialităţi, crenvurşti, parizer, afumături, prospături, crud-uscate, mici) şi la toate brandurile, în mod special Elit şi Plin de carne.

„Elit este pregatită să facă faţă cererii mai mari de produse. Suntem o companie integrată şi nu anticipăm probleme în aprovizionarea cu materiile prime necesare producţiei. Capacităţile noastre de producţie, prin cele 4 fabrici – Alba Iulia, Bucureşti, Arad, Cugir pot susţine cererea crescută de produse”, a spus managerul. Elit este o companie deţinută de grupul Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc de pe plan local. Voicu Vuşcan spune că producătorul respectă toate măsurile autorităţilor competente din România în vederea împiedicării transmiterii virusului şi pentru protecţia angajaţilor şi familiilor acestora.

„Totodată, la nivel de Grup a fost formată o echipă de lucru interdisciplinară care a elaborat o serie de proceduri specifice situaţiei şi aplicabile domeniului nostru, pe care le respectăm cu stricteţe – de la comunicare eficientă, întărirea normelor de biosecuritate, proceduri de lucru pe întreg fluxul, acces vizitatori, etc.

În acest moment, nu există restricţii privind operaţiunile pe care le desfăşurăm şi toate punctele noastre de lucru sunt operaţionale, pregătite pentru a deservi clienţii noştri cu acelaşi profesionalism cu care i-am obişnuit”.

Elit a raportat în 2018 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 415 milioane de lei ( 89 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta este cel mai înalt nivel al businessului producătorului din judeţul Alba, în contextul în care 2018 reprezintă şi primul an în care Elit a funcţionat sub un nou acţionariat. În 2017, gigantul chinez Smithfield a bătut palma cu antreprenorul Dorin Mateiu pentru a prelua companiile Elit şi Vericom. Antreprenorul, care mai are afaceri şi în domeniul imobiliar, a ieşit astfel din businessul cu mezeluri pe care l-a pus pe picioare în urmă cu circa 15 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO