Retail&Agrobusiness

Producătorul de mobilă Taparo din Maramureş, afaceri mai mici cu 17% în 2018, la 316 mil. lei

Antreprenori locali

Producătorul de mobilă Taparo din Maramureş, afaceri...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.07.2019, 00:00 334

Taparo, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, un business 100% românesc cu sediul în Borcuţ, judeţul Maramureş, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 316 milioane de lei (68 mil. euro), în scădere cu 17% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Evoluţia vine în contextul în care anul 2018 a fost unul dificil pentru producătorii locali de mobilă în contextul creşterii costurilor de producţie, a lipsei de angajaţi şi a incertitudinilor de pe plan european, principala piaţă de desfacere pentru paturile, canapele şi scaunele româneşti. De altfel, Taparo exportă peste 90% din producţie, fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori ai retailerului de mobilă suedez IKEA. În plus, Taparo s-a aflat în 2018 pe locul secund în topul celor mai mari exportatori de mobilă, după Aramis Invest, companie cu sediul tot în judeţul Maramureş. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO