Retail&Agrobusiness

Producătorul de vin Lacerta Winery: „Vrem ca în zece ani exporturile să ajungă la 50% din business“

Walter Friedl, managing partener al Lacerta Winery

Walter Friedl, managing partener al Lacerta Winery

Autor: Cristina Rosca

28.03.2016, 00:06 600

Exporturile contribuie în prezent cu circa 20% la cifra de afaceri a producătorului de vin Lacerta Winery, însă Walter Friedl, managing partner al companiei, speră ca ponderea să ajungă la 40-50% în zece ani.

„Suntem o companie tânără, avem doar 4-5 ani de prezenţă pe piaţă şi deja exporturile contribuie cu 20% la business. Sperăm ca într-un deceniu să ajungem la o cotă de piaţă de 40-50%. Vinurile româneşti îşi schimbă imaginea pe care o au pe pieţele externe şi câştigă teren“, spune Friedl, managing partener al Lacerta Winery, producător de vin care este operat prin intermediul companiei Fine Wine, cu afaceri de aproape 1 mil. euro.

Pentru a găsi parteneri de export compania participă la târgurile de profil din afară, următorul pe listă fiind ProWine, din Germania, de la Dusseldorf. Acesta este cel mai mare târg european de profil. El se aşteaptă să găsească la târgul ProWine cumpă­rători din Asia, dar şi din Europa, din ţări precum Polonia şi Lituania, care abia acum încep să descopere vinul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO