Retail&Agrobusiness

Producătorul de vopsele Deutek, deţinut de americani, a continuat creşterea şi a ajuns la afaceri de 166 mil. lei

Producătorul de vopsele Deutek, deţinut de americani, a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.05.2018, 00:06 236

♦ Revenirea pe profit a venit odată cu schimbarea de acţionariat, mai exact în 2013, când fondul de investiţii Advent a vândut Deutek fondului Axxess Capital.

Producătorul de lacuri şi vopsele Deutek, deţinut de conglomeratul american PPG, a ajuns la afaceri de 166 de milioane de lei, după ce şi-a majorat anul trecut businessul cu opt procente. Profitul a urcat uşor, apropiindu-se de 18 milioane de lei, astfel că marja de profit a companiei a fost de 11%, la fel ca în 2016. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe mai arată că numărul mediu de angajaţi la nivelul anului trecut a fost 371.

Deutek a continuat să-şi majoreze profitul, după ce, din 2009 până în 2012 inclusiv, înregistrase pierderi care au cumulat aproximativ 70 de milioane de lei. Începând din 2013 însă, compania a obţinut profituri care au urcat treptat.

Reprezentanţii Deutek nu au răspuns solicitării ZF privind evoluţia rezultatelor financiare ale companiei şi planurile de dezvoltare pentru 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO