Retail&Agrobusiness

Producătorul elveţian de ciocolată Barry Callebaut va construi o fabrică de 50 milioane de euro în Serbia cu 100 de angajaţi

Producătorul elveţian de ciocolată Barry Callebaut va...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.04.2019, 00:00 213

Producătorul de produse din cacao şi ciocolată Barry Callebaut din Elveţia a anunţat că intenţionează să investească 50 de milioane de euro în construcţia unei fabrici în oraşul Novi Sad din nordul Serbiei, scrie bne Intellinews.

Aceasta va fi prima fabrică de ciocolată a companiei în sud-estul Europei.

Unitatea ar trebui să devină operaţională până în 2021 şi va avea iniţial o capacitate de producţie anuală de 50.000 de tone. Fabrica va avea 100 de angajaţi.

„Odată cu noua fabrică din Novi Sad, în conformitate cu strategia noastră de creştere inteligentă, vom putea să ne extindem amprenta în regiune şi să furnizăm clienţilor actuali şi noi o gamă largă de produse de ciocolată, compuse şi cu umplutură.

Fabrica va funcţiona ca un centru regional de la care Barry Callebaut va putea livra pe pieţele de ciocolată în creştere din Europa de Sud-Est“, a declarat Antoine de Saint-Affrique, CEO-ul Barry Callebaut.

De asemenea, compania intenţionează să înfiinţeze un centru de cercetare şi dezvoltare în Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO