Retail&Agrobusiness

Producătorul lactatelor Diami şi-a majorat afacerile cu 25% şi a ajuns la 63,5 mil. lei

Producătorul lactatelor Diami şi-a majorat afacerile cu...

Autor: Florentina Niţu

20.08.2020, 20:00 119

♦ „Avem cerere pentru lactate, iar piaţa este stabilă“.

Compania Teletext, care produce iaurturi, smântână, brânzeturi şi lapte de consum sub brandul Diami, într-o fabrică ridicată în 1996 cu fonduri europene în Slobozia (jud. Ialomiţa), a ajuns la o cifră de afaceri de 63,5 milioa­ne de lei anul trecut, înre­gistrând o creş­tere de 25% com­parative cu anul pre­cedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Totodată, com­pania şi-a ma­jorat profitul cu 23% la 5,7 milioane de lei.

„Avem cerere pen­tru lactate, iar piaţa este stabilă“, spune Mitru Crişan, proprietarul Teletext, un antreprenor trecut de 60 de ani, cu ex­perienţă în industria alimentară. El a construit afacerea în urmă cu mai bine de două decenii, cu ajutorul fondurilor europene, un business care a ajuns acum la 151 de angajaţi, o fabrică de lactate cu o capacitate de procesare de peste 1 milion de litri de lapte lunar, o fermă cu circa 1.400 de vaci şi 1.300 de hectare de teren arabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO