Retail&Agrobusiness

Producătorul local de sacoşe biodegradabile din hârtie Exonia vrea să atragă finanţări de peste 10 mil. euro pentru extinderea businessului

Tiberiu Stoian

Tiberiu Stoian

Autor: Cristina Bellu

12.07.2022, 12:40 183

Producătorul de sacoşe biodegradabile din hârtie Exonia, business controlat de antreprenorul Tiberiu Stoian, vizează atragerea de investiţii equity, fonduri guvernamentale şi credite bancare în valoare de 10 milioane de euro, în următorii doi ani, care vor susţine investiţiile de tehnologizare, de creştere a capacităţii de producţie cu cel puţin 300% şi, proporţional, a cifrei de afaceri.

Anul trecut, afacerile diviziei de ambalaje bio a fabricii Exonia Holding au crescut cu 120% faţă de 2020, la peste 24 mil. lei, în timp ce EBITDA a trecut de 5 mil. lei, plus 400%.

Rezultatele au fost impulsionate de creşterea productivităţii prin optimizarea proceselor tehnologice şi a fluxurilor de producţie ale fabricii, dar şi de introducerea unor noi soluţii de digitalizare.

În paralel, compania a mizat pe atragerea de specialişti şi a accelerat procesele prin investiţii şi inovaţii în curs de patentare.

Exonia produce sacoşe biodegradabile din hârtie, personalizate cu logourile clienţilor, şi se adresează atât consumatorilor formaţi din lanţurile mari de retail, cât şi celor mai mici, care vor să folosească o alternativă sustenabilă pentru a transporta produsele către utilizatorii finali.

Antreprenorul Tiberiu Stoian a demarat producţia în 2010, cu sacoşe din mase plastice, însă odată ce politicile Uniunii Europene s-au îndreptat către descurajarea consumului de plastic, compania a pivotat mare parte din producţie către ambalajele prietenoase cu mediul înconjurător.

În afară de producătorul de ambalaje din hârtie Exonia Holding, grupul mai reuneşte diviziile Exonia Production, producător ambalaje plastice şi Artis Design, integrator de soluţii de digitalizare industrială.

 
 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO